Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Zeemuseum Miramar

  • Regio: Drenthe
  • Plaats: Vledder

Van de zee is in Drenthe geen spoor te bekennen, maar toch heeft het plaatsje Vledder een heus zeemuseum! In het zeemuseum Miramar zijn honderden schatten van de zee verzameld. Uit de Noordzee, maar ook uit alle andere mogelijke wateren op aarde. Het museum is gestart door Jeanne Warners, die fanatiek verzamelaar was van schelpen, koralen en andere zeecuriosa. Het museum is gevestigd in een mooi pand dat in 2005 volledig is gerenoveerd. De enorme collectie bestaat uit meegebrachte souvenirs, persoonlijke bezittingen en archief in de vorm van foto’s, brieven en andere objecten. Hoogtepunten zijn de fluwelen zeemuizen, keverslakken, zeehazen, vliegende vissen een een schelp van maar liefst tweehonderd kilo. Voor kids is er altijd wat te doen in de vorm van speciale activiteiten zoals workshops en excursies. Op de agenda van het museum, te vinden op de website, ziet u wat er wanneer te doen is.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.