Museumdorp Orvelte

  • Regio: Drenthe
  • Plaats: Orvelte

Museumdorp Orvelte is een bijzonder dorp: het verleden heeft er toekomst. Orvelte is een brinkdorp in het hart van Drenthe. In en om het dorp kunt u heerlijk wandelen, winkelen en fietsen. De monumentale rietgedekte boerderijen en straatjes met kinderkopjes en oude klinkers geven het dorp een unieke sfeer. Hier is veel te zien en te beleven. Er is een breed aanbod aan museale panden, maar ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Zo kunnen ze de oude ambachten beleven, bijzondere dieren zien en zich laten verrassen door moderne snufjes. Het buitengebied van het dorp is een oase van rust met een prehistorische boerderij en een belevenispad voor kinderen. Ook is er een schaapskudde met schapen van een zeldzaam ras, dat cultuurhistorische significantie heeft voor het dorp. In Museumdorp Orvelte is enkel bestemmingsverkeer toegestaan, het hele dorp bestaat uit voetgangersgebied. Buiten het dorp vindt u voldoende parkeergelegenheid en met het openbaar vervoer is Orvelte zeer goed te bereiken. Er is een bushalte op loopafstand en de meeste panden in het dorp zijn toegankelijk voor mindervaliden. Orvelte heeft een authentiek dorpscafé waar u kunt genieten van een lekkere kop koffie. U bent van harte welkom in Museumdorp Orvelte!

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.